Sök
  • SOS-DJUR

SOS djur blir moderbolag för framtidens djurambulanser.

"Nu börjar den verkliga resan mot ett långsiktigt mål"

Grundarna av den ideella föreningen Djurambulansen i Jönköpings län har haft en tuff men rykande positiv start. Nu har lite mer än ett år passerat och föreningen har åkt på hundratals transporter och blivit en viktig samhällstjänst. "Sedan starten så var vi beredda på det här och vi har hela tiden planerat för det vi nu ska lansera" - Säger en representant från föreningen.

Den ideella föreningen kommer fortsatt vara aktiv men nu med stöd från SOS-djur SOS-djur kommer från slutet av 2020 bli investorbolag för alla framtida verksamheter såväl ideella som vinstgivande. En unik chans ges nu till allmänheten och personer i andra städer som drömmer om att starta upp en djurambulans. "Det här kommer ge både oss och andra möjlighet att snabbt komma på fötter och hålla det flytande. Nu har vi testkört under mer än ett år och vet på ett ungefär vart fallgroparna ligger och hur vi ska arbeta med ett bättre flöde och högre inkomstskydd" Problemet är inte efterfrågan Det är tydligt att verksamheter som dessa inte kommer ha några vidare problem med efterfrågan eller behov. Det handlar snarare om att sätta upp en tydligare inkomstplan och prissättning på de tjänster som erbjuds. Exempelvis försöker man nu hitta samarbeten med försäkringsbolag för att genom den vägen låta fler djurägare få möjlighet till djurambulans men också ge verksamheterna en bättre säkerhet.


Konceptet är Franchise med en helt ny Djurambulans

SOS djur tar just nu fram ett helt nytt standardiserat fordon, den bil som framöver kommer rulla på vägarna som djurambulans. Det är en bil som till 100% är optimerad för sitt uppdrag och som defintivt kommer sätta oss på Sverigekartan. Fordonet förväntas börja synas under våren 2021. De första städerna där SOS-djur fokuserar på lansering är Jönköping, Linköping, Skövde och Växjö. Konceptet är enkelt. Är man intresserad av att starta en egen verksamhet i samarbete med SOS-djur så investerar man. För detta så får man allt som krävs av verksamheten för att kunna bedriva en djurambulerande tjänst. Det innefattar bland annat fordon, utrustning, utbildningar och annat nödvändigt material. SOS-djur står också för flertalet av de initiala kostnaderna för alla nystartade verksamheter. Den som väljer att investera kan välja mellan ideell förening eller vinstgivande bolag. Beroende på vad man väljer skiljer sig också avtalet och prissättning mellan de nystartade verksamheterna och sosdjur.

5 visningar0 kommentarer